Potato, Escarole, and Country Ham Soup

Uncategorized

So simple.

So delicious.

1 Tbsp. unsalted butter
1 large onion, diced (about 1 1/4 cups)
1 leek, white and light green portion, washed and minced
1 celery stalk, trimmed and diced
1 garlic clove, peeled and minced
4 cups chicken broth
2 yellow or white potatoes, peeled and thinly diced (I used red potatoes)
1 sprig fresh thyme
2 cups cleaned and chopped escarole (about 8 ounces)
1 cup diced country ham
1/2 tsp. salt, or to taste
1/4 tsp. freshly ground black pepper, or to taste

1. Heat the butter in a soup pot over low heat; add the onion,leek, celery and garlic, and stir until they are evenly coated with butter. Cover the pot and cook until tender and translucent, 6 to 8 minutes.
2. Add the broth, potatoes and thyme. Simmer the soup until the potatoes are beginning to disintegrate, 15 to 20 minutes.
 3. Remove and discard the thyme sprig. Puree the soup. Return the soup to the soup pot and bring to a simmer over medium-low heat.
4. Add the escarole and diced ham, and simmer the soup for another 12 to 15 minutes, or until all ingredients are tender.

5. Add salt and generous amounts of pepper to taste, and serve the soup in a heated soup tureen or individual bowls. 

~From The Culinary Institute of America, The New Book of Soups

7 thoughts on “Potato, Escarole, and Country Ham Soup

  1. يصعب أحيانا علي ربة المنزل أن تقوم بأعمال النظافة وحدها وخاصة في وجود أطفال أوانشغالها بعملها، وتحتاج إلى من يساعدها في انهاء مهام التنظيف، وأحيانا تمر عليه اوقات مناسبات أو عزومات وتحتار فيمن تقدم لها يد المساعدة، لذلك “شركة التقوي” تقدم لها كافة الخدمات المتميزة من أعمال التنظيف والترتيب والتلميع وتنسيق المنزل، ونقدم خدماتنا بكل أمان ودون قلق من استقدام الخادمات للعمل والقلق وعدم استئمانهم علي الممتلكات، فنحن شركة متميزة لنا باع طويل واسم وخبرة رائدة في مجال النظافة والتنظيف، نضمن لك خدمة متميزة، وأسعار خاصة، وأمان تام من أكثر شركة تنظيف المنازل. شركة تنظيف منازل بالرياض شركة نقل اثاث بالرياضشركة تنظيف سجاد بالرياضشركة مكافحة حشرات بالرياضشركة تنظيف خزانات بالرياضشركة مكافحة حمام بالرياضشركة تخزين اثاث بالرياضتقدم شركة التقوي خدمة مكافحة حشرات بكافة أنواعها الطائرة والزاحفة، وكذلك مكافحة القوارض، للمنازل والشركات والمصانعو لا ننسي خدمة مكافحة الثعابين والزواحف ضمن خدماتناخدمتنا مميزة في هذا المجال وبرنامجنا في المكافحة مطور بإستخدام أجود أنواع المبيدات الحشرية الآمنة وننفذه بطريقة علمية عليأيدي خبراء مدربين علي أعلي مستوي وبعد المكافحة نقدم برنامج الوقاية اللازم لضمان جودة الخدمة المقدمة ولضمان عدم وجود أيحشرات مخبأة أو في أماكن التوالد غير المرئيةمع خدماتنا المتميزة لن تقلق علي مصنعك وأجهزتك ومعداتك ولن يخاف أبناؤك من الحشرات أو القوارض بعد اليوم. اتصل بنا وتعرف علي عروضنا المتميزة المقدمة من شركة التقوي للخدمات المتكاملةشركة رش مبيدات بالرياض شركة جلي بلاط بالرياض

    Like

  2. شراء اثاث مستعمل بالسويديعزيزي العميل يمكنكم أن تحصلوا على أماكن شراء اثاث مستعمل بالسويدي عن طريق واحدة من أفضل وأحسن الشركات المتميزة والتي تساعدكم في الحصول على أعلى وأفخم الماركات العالمية فشركة تيجان هي الشركة المتخصصة في شراء أرخص أثاث مستعمل بالسويد، فهي يمكنها أن تساعدكم في التخلص من العفش القديم وبكل سهولة، مما تقوم بشراء بأسعار مميزة جدًا.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s